Domotica

Domotica = veiligheid en sfeer in elke omgeving.

Domotica is niet het futuristische, niet nuttige scenario dat men ons vaak  wil voorspiegelen.

Wat domotica wel doet, is een oplossing bieden voor de stijgende vraag naar comfort, het nijpende gevoel van onveiligheid en een bewustere omgang met energie.

Comfort
De installatie van een centrale bediening zorgt ervoor dat lichten, stopcontacten, schermen, TV, radio en zelfs camera's aan- en uitgeschakeld kunnen worden via drukknoppen en touchscreens. Dat kan vanop een centrale computer in het huis, maar zelfs mobiel via smartphone, tablet of fablet. Zo hoef je je voortaan geen zorgen meer te maken of je de televisie nu wel of niet uitgeschakeld hebt. Of kan je het stopcontact van de koffiezet vanop afstand uitschakelen, zodat het toestel niet meer actief is en het huis zeker niet kan afbranden.

Veiligheid
Domotica kan ook een extra gevoel van veiligheid creeëren bij mensen die al dan niet in een inbraakgevoelige buurt wonen. Zo kan je camera's koppelen aan het domoticasysteem, zodat je ten allen tijde kan zien wat er in en rondom je huis gebeurt. Lichten en zonwering screens kunnen op verschillende tijdstippen aangestuurd worden om zo de illusie te wekken dat er iemand in huis is. Een handige geruststelling wanneer men voor 3 weken op reis vertrekt. Een aangepast domoticasysteem kan ook gas en rook detecteren binnenshuis en dit meteen rapporteren aan de eigenaar wanneer er gevaar dreigt.

Energie
Een huis vreet energie, domotica kan helpen om u bewuster te laten omgaan met de manier waarop het energie verbruikt. VANMA TECH bekijkt de kWh meting per uitgang en kan zo suggesties doen om een optimaler verbruik te garanderen. Laat u veel lichten branden? Waarom geen lichten installeren met bewegingsmelders? Zo brandt de lamp enkel wanneer er beweging in huis is. Of is de verwarming een heikel punt? Drukknoppen met een geïntegreerde thermostaat maken zoneverwarming mogelijk. Warmte waar je ze nodig hebt, wanneer je ze nodig hebt.

VANMA TECH zorgt altijd voor een totaaloplossing die aangepast kan worden aan de huidige en toekomstige noden van de bewoners. De collega's bij VANMA TECH zijn opgeleid in Niko Home Control, QBus, Teletask,Dobiss en KNX, telkens gerespecteerde standaarden. Afhankelijk van uw wensen, wordt de beste toepassing geselecteerd.

Waar heeft u het meeste behoefte aan? Laat het ons weten en we zorgen voor een offerte op maat!